25 Mar
"ברגע שעברתי לדנמרק, הרגשתי שקיבלתי הזדמנות לעשות ריסטארט לחיים שלי מבחינה מקצועית". אורית ליזרוביץ'

מעבודה אינטנסיבית כקלינאית תקשורת בישראל, לטיול של כמעט שנתיים בדרום מזרח אסיה, במהלכו הכירה את בן הזוג שלה. הם נפגשו בערב חג המולד, היא ישראלית שטסה לנקות את הראש, הוא פורטוגזי שחי בדנמרק 13 שנה. אחרי כמה חודשים הם כבר היו נשואים. "הגעתי לדנמרק עם מזוודה אחת רק עם בגדי קיץ, בעקבות האהבה." יש להם שני ילדים, אנאיה בת ארבע וחצי, ודניאל בן 3 חודשים. היא גילתה את עולם הטיפול המקוון, הקימה קליניקה מצליחה, והיום היא מטפלת במשפחות ישראליות מכל העולם.

ספרי לי קצת על החיים לפני הרילוקיישן

"לפני המעבר עבדתי כקלינאית תקשורת בישראל כמה שנים טובות, אהבתי את העבודה אבל היא היתה מאוד אינטנסיבית. בגיל 30 עברתי תקופה אישית לא פשוטה – יצאתי ממערכת יחסים ארוכה, והרגשתי שאני חייבת הפסקה. החלטתי לצאת לטיול להודו לחצי שנה, בלי יותר מדי תוכניות. תוך חודש כבר הייתי על המטוס."

ואיך זה התגלגל מהודו?

"הודו הייתה מדהימה ומרחיבת לב. משם המשכתי לתאילנד, ויאטנאם, סין ולבסוף לפיליפינים. אחרי כמעט שנתיים בדרום מזרח אסיה, פגשתי את בן הזוג שלי, פורטוגזי שחי בדנמרק, ועברתי בעקבותיו לדנמרק ב-2018. בהתחלה לא ממש ידעתי איך אשתלב מבחינה מקצועית, כי לא שלטתי בשפה המקומית והייתי צריכה לעשות התאמות להסמכה המקצועית שלי כדי לקבל רישיון מקומי."

מתי הרגשת שהכיוון המקצועי מתחיל להתבהר?

"בשנה הראשונה של הטיול ממש רציתי חופש מקלינאות תקשורת. עם הזמן, בשנה השנייה, הרגשתי שאני מתגעגעת למקצוע שלי, והתחלתי לקבל פניות ממשפחות ישראליות ברילוקיישן שחיפשו קלינאית תקשורת דוברת עברית לילדים שלהן. לא חשבתי שזה אפשרי לטפל באופן מקוון אז בהתחלה דחיתי אותם. אבל ככל ששמעתי יותר על הצורך, הבנתי שיש כאן הזדמנות בשבילי להמשיך לעבוד בתחום שלי, רק בדרך קצת אחרת. ברגע שהבנתי שהמעבר לא הולך להיות זמני, היה לי איזשהו דרייב פנימי להמשיך לטפל בעברית. משם הרגשתי שהכל אפשרי. מיד אחרי שקיבלתי את הרישיון המקומי כקלינאית תקשורת, התחלתי לעבוד באופן מקוון. הרגשתי פתאום שנפתח בפניי עולם! ומאז פנו אליי מפה לאוזן בעיקר, עוד ועוד. כיום, בנוסף לטיפולים, אני מדריכה מטפלות ברילוקיישן שמעוניינות לעבור לעבודה מקוונת."

איך היה המעבר לעצמאות? 

"זה היה תהליך. בהתחלה עבדתי במקביל- את הטיפולים המקוונים עשיתי בסופי שבוע, ובמהלך השבוע הייתי מורה לעברית בבית הספר יהודי בקופנהגן. אחרי מספר חודשים התחלתי לעבוד בבית ספר בינלאומי בריטי כקלינאית תקשורת ואחראית על התלמידים עם הצרכים המיוחדים. זה היה דבר מאתגר בפני עצמו כי הייתי צריכה ללמוד לטפל באנגלית, מה שלא עשיתי לפני זה. אבל היה לי חשוב להכיר את הסביבה, את הנורמות, לאן הגעתי, וגם לעשות נטוורקינג. לפני שנה, כשהטיפולים התחילו לתפוס תאוצה הרגשתי עומס כבד מידי, עבודה במשרה מלאה ובנוסף טיפולים בסופי שבוע. הייתי לפני לידה, ולקראת התרחבות המשפחה חיפשתי את הנוחות של עבודה מהבית וגם לקבוע לעצמי את הלו"ז, אז החלטתי לעזוב את העבודה בבית הספר."

באילו אתגרים נתקלת במהלך הדרך? מה עזר לך להתמודד עם השינוי?

"לא ידעתי איך להעביר טיפולים אונליין, וזה דרש ממני לעשות התאמות, ללמוד ולהסתגל. נעזרתי בקולגות מישראל שנתנו לי חומרים מקצועיים ותמיכה, הצטרפתי לרשתות מקצועיות, וחקרתי את נושא הטיפול המקוון כדי להבין איך זה עובד.

בנוסף הבנתי שעכשיו אני עובדת גם בשיווק- לא רק כקלינאית תקשורת. שאני צריכה להיות יותר אקטיבית בקבוצות של רילוקיישן,  ולעשות שיתופי פעולה עם כל מיני מקצועות אחרים. זה דורש קצת מאמץ בכיוונים שלא חשבתי עליהם לפני כן."

איך את מרגישה לגבי השינוי? 

"מאוד מרוצה! אני מרגישה שאני עושה משהו עם הרבה משמעות, עוזרת למשפחות שאין להן מענה טיפולי במקום שבו הן גרות. בנוסף נהנית מהגמישות בניהול הזמן שלי, יש לי הרבה יותר פניות לבית ולמשפחה, אין בכלל מה להשוות."

אם לא היית עוברת לגור בחו"ל, את חושבת שהיית עושה את השינוי הזה?

"לא הייתי חושבת ללכת לכיוון הזה אם הייתי נשארת בישראל. כשעוברים למדינה חדשה ותרבות חדשה, פתאום נחשפים לסביבה אחרת, לנטוורקינג אחר, מה שמוביל להרבה דלתות חדשות להיפתח. הרילוקיישן אילץ אותי להמציא את עצמי מחדש."

מה היית ממליצה למי שנמצאת במצב דומה?

"להיות פתוחות להזדמנויות, גם אם הן לא מתאימות בדיוק למה שחשבתן.

להקיף את עצמכן באנשים תומכים – בן/בת זוג, חברים, קולגות, ולא לפחד לשאול ולהיעזר בהם.

להאמין שזה אפשרי! האמונה בעצמי היא זו שהובילה אותי קדימה.

לקחת יוזמה, ליצור קשרים ולנסות דברים חדשים."

איך את רואה את המשך הקריירה שלך?

"אני רוצה להרחיב את הקליניקה, להעסיק קלינאיות אחרות ברילוקיישן עם התמחויות שונות, ליצור שיתופי פעולה נוספים ולעבוד עם מטפלים בתחומים משלימים. כדי שכל מי שזקוק לטיפול יוכל לקבל אותו, בכל מקום בעולם. לצערי גם כיום ישנם מקומות שבהם טיפולים מסויימים אינם נגישים, אפילו במדינות מפותחות באירופה."

איזה מתנה קיבלת מהרילוקיישן חוץ מהקריירה?

"הדבר הכי חשוב שהרווחתי כמובן זו המשפחה שבניתי - הכרתי את בעלי, ונולדו לנו שני ילדים. בנוסף הבנתי כמה אני חזקה ועצמאית. למדתי להסתגל לתרבות חדשה ולמצוא את הדרך שלי גם בסביבה אחרת, בלי מעגלי התמיכה שיש לי בארץ."

מה הדבר שהכי חסר לך מישראל?

"בעיקר המשפחה והחברות שהשארתי בארץ. בישראל תמיד הייתה לי תמיכה מסביב, וכאן זה פחות מובן מאליו. לוקח הרבה יותר זמן לבנות חברויות וקשרים קרובים."

הסיפור של אורית הוא הוכחה לכך שרילוקיישן יכול להיות הזדמנות להתפתחות אישית ומקצועית. על אף החששות וחוסר ההיכרות שלה עם הסביבה המקוונת, היא העזה לחשב מסלול מחדש, ללמוד, להתנסות ולמצוא דרך חדשה לממש את המקצוע שלה בתנאים חדשים. היום היא לא רק עוסקת בתחום שהיא אוהבת, אלא גם מסייעת לאחרים למצוא את דרכם בעולם המקוון

את ברילוקיישן ומחפשת קלינאית תקשורת דוברת עברית?  אולי את מטפלת שרוצה ללמוד איך לעבור לעבודה אונליין?  מוזמנת ליצור קשר עם אורית בפייסבוק ובאינסטגרם


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.